Ή στραβός είναι ο φακός, ή στραβά κοιτάζουμε

Διαβάζονται

Ή στραβός είν’ ο φακός, ή στραβά κοιτάζουμε

Ή στραβός είναι ο φακός, ή στραβά κοιτάζουμε

 

  Πάλι για τον Άρη θα μιλήσουμε. Για το τι υπάρχει εκεί. Για τις ενδείξεις ότι κάτι υπάρχει, ή κάτι υπήρχε κάποτε εκεί.

Λένε, όταν καταπιάνεται κανείς με τέτοια θέματα, πως όσοι τα ανακινούμε, το κάνουμε, γιατί κατά βάθος θέλουμε να υπάρχουν πράγματα, που δεν υπάρχουν.

Όμως, όταν έχεις ανοικτό μυαλό, δεν απορρίπτεις, αλλά δέχεσαι όλες τις πιθανότητες και ενίοτε ψάχνεις περισσότερο. Στην πραγματικότητα, όσοι ενδιαφερόμαστε για σχετικά θέματα, αναζητάμε αποδείξεις, αλλά δεν  γυρίζουμε την πλάτη στις ενδείξεις, αφού συνήθως όπου υπάρχει καπνός…

 

Το ζήτημα που θέτει το παρόν άρθρο είναι το εξής: Εδώ και χρόνια καταφθάνουν φωτογραφίες από τον Άρη, που εμφανίζουν περίεργα πράγματα, ή φαινόμενα. Από τρεχούμενα νερά, μέχρι κτιριακές δομές, πυραμίδες, αγάλματα, σαύρες!…

 

Το «Πρόσωπο στον Άρη», δηλαδή το γλυπτό που φωτογραφήθηκε το 1976 από το Viking-1 orbiter, στην περιοχή Κυδωνία του Αρη, είναι γνωστό. Ίσως να είναι γνωστή και η  τεράστια πεντάπλευρη πυραμίδα, μερικά μίλια νοτιοδυτικά του Προσώπου. Το «Πρόσωπο στον Άρη» για πολλούς είναι ένα αρχαίο μνημείο, μήκους δυόμισι χιλιομέτρων, πλάτους δύο χιλιομέτρων και ύψους τετρακοσίων μέτρων. Ενδεχομένως ήταν ένας φυσικός σχηματισμός που υπέστη καλλιτεχνική διαμόρφωση.

Το 1993 το Mars Observer βρέθηκε πάνω από την Κυδωνία, και άρχισε να στέλνει τις φωτογραφίες, που αναμένονταν με κομμένη την ανάσα από όσους ενδιαφέρονταν γι’αυτό το μυστήριο. Ξαφνικά η NASA ανακοίνωσε ότι έχασε την επικοινωνία με το Mars Observer και ότι δεν κατάφερε να πάρει τις εικόνες από την Κυδωνία!

Ή στραβός είν’ ο φακός, ή στραβά κοιτάζουμεΗ… «σύμπτωση» ήταν πολύ περίεργη, για να είναι αληθινή και ο κόσμος απαιτούσε να μάθει λεπτομέρειες, για το τι είχε συμβεί. Τι σύμπτωση!

Η NASA ανακοίνωσε ότι το Mars Observer είχε εξαφανιστεί. (η αλήθεια είναι ότι πολλά διαστημόπλοια προς τον ‘Αρη, ή τα φεγγάρια του, έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς).

Το 2001, έλαβε χώρα μία γιγαντιαίων διαστάσεων πλανητική αμμοθύελλα στον Άρη, ικανή να σκεπάσει με άμμο και να εξαφανίσει, ή για την ακρίβεια να θάψει, οποιαδήποτε παράξενη «κατασκευή».

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2006, η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), δημοσίευσε ξαφνικά νέες φωτογραφίες από την περιοχή της Κυδωνίας, που τραβήχτηκαν από το διαστημικό σκάφος Mars Express. Στις φωτογραφίες αυτές εμφανιζόταν ο λόφος που είχε μεν το σχήμα του «Προσώπου του Άρη», αλλά κανένα πρόσωπο δεν διακρινόταν σε αυτό. Επρόκειτο απλά για έναν γεωλογικό σχηματισμό.

Οι εικόνες αυτές του Mars Express ήταν αρκετά χαμηλής ανάλυσης και πάντως πιο χαμηλής από την τεχνολογική δυνατότητα των 14 m/pixel που διέθετε.

Το θέμα έκλεισε. Το πρόσωπο δεν υπήρχε.

Η παλιά επίσημη εξήγηση είχε κατοχυρωθεί. Το πρόσωπο δεν ήταν παρά  μια παρειδωλία, ένα παιχνίδι του φωτός με τη σκιά, που συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός του Viking-1 .

Ναι μεν αλλά…Το αλλά είναι πολύ μεγάλο. Εκείνες οι παλιές φωτογραφίες, που εμφανίζουν πρόσωπο και που έχουν περάσει από χίλιες –μύριες επιστημονικές και μη αναλύσεις ,εμφανίζουν ένα πρόσωπο, όχι μόνο από μια γωνία λήψης, αλλά από τουλάχιστον δυο (!!!) διαφορετικές γωνίες λήψης.

Έχει δει κανείς παρειδωλία, παιχνίδισμα του φωτός με τη σκιά, που να «αντέχει» σε διαφορετικές γωνίες λήψης; Όχι βέβαια. Μόλις ο παρατηρητής, ή η κάμερα μετακινηθούν, αμέσως αντιλαμβάνεται κανείς την ψευδαίσθηση.

Με πιο απλά λόγια. Φωτογραφίζεις από ψηλά έναν λόφο. Ο φωτισμός που επικρατεί εκείνη την ώρα  και οι σκιές που πέφτουν, δημιουργούν την εντύπωση ενός πορτραίτου πάνω στον βράχο. Εάν μετακινηθείς, αν π.χ πας απέναντι, η ψευδαίσθηση θα χαθεί και θα δεις κανονικά τον λόφο. Πώς γίνεται στον Άρη , η κάμερα να μετακινείται, αλλά να φωτογραφίζει το ίδιο πράγμα; Ένα τεράστιο ανθρωποειδές πρόσωπο.

Και τι μπορεί να συνέβη; Τα ενδεχόμενα είναι τα εξής: Το «πρόσωπο» καταστράφηκε, ή το κατέστρεψαν, ή η αμμοθύελλα έκανε τη δουλειά της. Ίσως η νεώτερη φωτογραφία είναι πειραγμένη…άλλωστε η «ψηφιακίλα» της είναι προφανής, σαν να γεννήθηκε από πρόγραμμα graphics.

Ή στραβός είν’ ο φακός, ή στραβά κοιτάζουμεΣαν υποσημείωση: Από τις φωτογραφίες του Άρη, έχουν προκύψει τόσες πολλές «παρειδωλίες», που οι συμπτώσεις πια φαντάζουν, από τραγικές , έως ύποπτες.

Τα περίεργα αντικείμενα από τις λήψεις του CURIOSITY  είναι πολλά, όπως για παράδειγμα η σαύρα, επί του Άρη, που διακρίνεται στη φωτογραφία.

 

Tι μπορεί να είναι; Ένα παιχνίδισμα του φωτός; Μια φοβερή παραξενιά της φύσης; Ένα παιχνίδι του φακού;

 

Κάποιοι είπαν  ότι η Nasa  “αμόλυσε” τη σαύρα, ότι είναι δηλαδή μέρος ενός πειράματος. Χμ… Γιατί βέβαια, αναρωτιέται κανείς, τι αναπνέει εκεί η σαύρα και με τι τρέφεται, αφού σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε οι σαύρες αναπνέουν οξυγόνο και στον Άρη , απλά θα ψόφαγαν. Επιπλέον, η Nasa έχει πολλές φορές δηλώσει ότι προσέχει ώστε να μην μολύνει εξωγήινα περιβάλλοντα με γήινα μικρόβια (πρόκειται για μια παραδοχή, ότι τα μικρόβια θα επιβίωναν). Ε, δε θα ήταν λοιπόν τόσο απρόσεχτη, ώστε να αφήνει σαύρες να τρέχουν στον Άρη.

Η “σαύρα” δεν είναι η μοναδική παράξενη φωτογραφία από τον Άρη. Φωτογραφίες “κρανίων, οστών, σφαιριδίων, μεταλλικών αντικειμένων, ανεξήγητων αντικειμένων, σκαλισμένα πρόσωπα, περίεργα φώτα, πυραμίδες” κ.α. αποτελούν μια συνήθη πραγματικότητα πλέον, καθώς οι ερευνητές τα ανακαλύπτουν στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Νάσα. Είναι όλα παρειδωλίες;

 

Ή στραβός είν’ ο φακός, ή στραβά κοιτάζουμεΟ καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Δεν μιλάμε για κάποια συνωμοσία, αλλά για την πιθανότητα η γνώση να κρύβεται. Η επίσημη δικαιολογία για την απόκρυψη της γνώσης είναι ότι θα καταλύονταν οι θρησκείες και τα πιστεύω του ανθρώπου, εάν ο μέσος άνθρωπος μάθαινε ότι υπάρχει ζωή και εκτός γης. Δεν ξέρω πόσοι πείθονται από αυτό. Οι θρησκείες μια χαρά θα απαντήσουν, ότι ο Δημιουργός μπορεί να έχει χτίσει και άλλους κόσμους με ζωή και ίσως και άλλα πλάσματα. Η ζωή στη γη θα συνεχίσει να κυλάει κανονικά. 

 

 Ακολουθούν βίντεο.

Το κακό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι μένεις με ένα συναίσθημα ανικανοποίητου, γιατί έχεις μπροστά σου πιθανότητες, αλλά δυστυχώς τίποτα τεκμηριωμένο, αφού επισήμως υπάρχει άρνηση. Αλλά τα ανήσυχα πνεύματα, πάντα θα έχουν ανοιχτά μυαλά , για να είναι έτοιμα να δεχθούν, πως ίσως τα πράγματα να μην είναι έτσι όπως οι άλλοι θέλουν να πιστεύουμε. 

Περισσότερα άρθρα

ΝΕΑ

Δημοφιλή