Ο Άρης και οι απίθανες πιθανότητες

Διαβάζονται

Ο Άρης και οι απίθανες πιθανότητες. Εξωγήινη ζωή;

Μορφές σε βράχους, κρανία, ζωώδεις μορφές, παράξενα σχήματα, που μοιάζουν τεχνητά, πυραμιδοειδείς σχηματισμοί (ή κατασκευές;), ακόμα και αγάλματα. Τα διάφορα βίντεο που εμφανίζονται στο youtube σχετικά με τον Άρη, πολλοί πιστεύουν ότι είναι απλά χαζομάρες και βέβαια τα περισσότερα είναι. Ο Άρης και οι απίθανες πιθανότητεςΩστόσο, κάποια από αυτά, όπως και όσα ακολουθούν βασίζονται σε πραγματικές φωτογραφίες της Νάσα. Λίγη φαντασία, ανάγκη για εξερεύνηση, λίγο η πίστη ότι κάτι μας κρύβουν, κάποιοι ψάχνουν ενδελεχώς τις φωτογραφίες που δίδονται στη δημοσιότητα και τελικά , όλο και κάτι ανακαλύπτουν (ή μήπως όχι;).
Ο Άρης και οι απίθανες πιθανότητεςΑς μην ξεχνάμε ότι όπως όλα δείχνουν, ο Άρης κάποτε διέθετε ωκεανούς, όπως η γη. Εξάλλου ακόμα και σήμερα καταγράφονται ροές νερού στην επιφάνειά του, καθώς και ανεξήγητες εκπομπές μεθανίου.
Περιοχές όπως η Κυδωνία του Άρη, όπου πυραμιδοειδή σχήματα εξάπτουν τη φαντασία και ενδεχομένως να αποτελούν κατάλοιπα κάποιου πανάρχαιου πολιτισμού, προσφέρουν ακόμα τροφή για τη συγγραφή βιβλίων, αλλά και την κατασκευή θεωριών “συνωμοσίας”.  Άλλωστε στο μοναδικό διαστημόπλοιο που θα λάμβανε κοντινές φωτογραφίες της περιοχής, χάλασαν οι κάμερες (πράγμα που επίσης εξάπτει τη φαντασία).
Ο Άρης και οι απίθανες πιθανότητεςΠαρειδωλίες λοιπόν; Βλέπουμε αυτό που θέλουμε να δούμε; Απίθανες πιθανότητες; Μας κρύβουν πράγματι κάτι;  Και όμως, έχει ενδιαφέρον. Άλλωστε, η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω.

Περισσότερα άρθρα

ΝΕΑ

Δημοφιλή