Ρόσγουελ: Ανατομία ενός εξωγήινου;

Διαβάζονται

Ρόσγουελ: Ανατομία ενός εξωγήινου;

 Πέρασαν 70 χρόνια και όμως εξακολουθεί να είναι η πιο χιλιοειπωμένη ιστορία για ούφο και εξωγήινους και να εξάπτει τη φαντασία.

Για άλλους είναι ένα αδιαμφισβήτητο  γεγονός και για άλλους μια μεγάλη κωμωδία. Είναι όμως κωμωδία; Ένα γεγονός για το οποίο υπάρχει επίσημη στρατιωτική ανακοίνωση στα ΜΜΕ; (η οποία αποσύρθηκε κατόπιν εορτής…) Και εάν δεν συνέβη, τότε γιατί αφού πέρασαν τόσα χρόνια δεν αποχαρακτηρίζονται τα σχετικά έγγραφα; Αφού δεν υπάρχει τίποτα κρυφό….

Μήπως μαζί με τις φαντασιοπληξίες του κάθε γραφικού, συγκαλύπτονται και τα πραγματικά γεγονότα;

Η ιστορία περιγράφεται εδώ με πολλές λεπτομέρειες, μετά από έρευνα. Πηγές υπήρξαν πάμπολλα ξένα δημοσιεύματα.

 Το θέμα των εξωγήινων επισκεπτών γίνεται βορά στα χέρια ανόητων, ψευτών, φαντασιόπληκτων, ψυχωτικών και πλακατζήδων , όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα σαφώς πιο τεκμηριωμένο γεγονός, με πολλούς μάρτυρες.  

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Ιουλίου 1947, ο αμερικάνικος στρατός περισυνέλλεξε συντρίμμια κάποιου αντικειμένου από ένα απομακρυσμένο αγρόκτημα βορειοδυτικά του Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό. Το αντικείμενο θεωρείται εξωγήινο σκάφος.

 RoswellDailyRecordJuly81947

Η φωτογραφία είναι από εφημερίδα της εποχής

Η ιστορία.

Την 14η Ιουλίου 1947, το πρωί, ο William Mac Brazel οδηγώντας για να πάει να ελέγξει τα πρόβατά του, μετά από μια νύχτα έντονης καταιγίδας, παρατήρησε ασυνήθιστα συντρίμμια μεγάλης ποσότητας και διάσπαρτα σε μεγάλη έκταση, περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια του Ρόσγουελ. Μερικά από τα συντρίμμια είχαν παράξενες φυσικές ιδιότητες. Μάζεψε κάποια κομμάτια για να δείξει στους γείτονές του, Floyd και Loretta Proctor και επικοινώνησε με τον σερίφη, George Wilcox. Ο Σερίφης Wilcox ειδοποίησε τις αρχές του Roswell και κινητοποιήθηκε ο στρατός.

 Ο Brazel δήλωσε στην Roswell Daily Record ότι ο ίδιος και ο γιος του είδαν “μια μεγάλη περιοχή με λαμπερά συντρίμμια”. Δεν έδωσε σημασία αλλά επέστρεψε στις 4 Ιουλίου με τον γιο, την κόρη και την σύζυγό του για να μαζέψουν τα χαλάσματα. Την επόμενη μέρα, ο Brazel άκουσε τις αναφορές για “ιπτάμενους δίσκους” και αναρωτήθηκε αν αφορούσαν αυτό που ανακάλυψε. Στις 7 Ιουλίου είδε τον σερίφη Wilcox και του “ψυθίρισε εμπιστευτικά” ότι μπορεί να έχει βρει έναν ιπτάμενο δίσκο.

Ο σερίφης Wilcox κάλεσε τη RAAF. Ο ταγματάρχης Jesse Marcel και “ένας άντρας με πολιτικά” συνόδευσαν τον Brazel πίσω στο ράντσο και συλλέχθηκαν περισσότερα κομμάτια από τα συντρίμμια.

Ο συνταγματάρχης William H. Blanchard υπαγόρευσε  ένα δελτίο τύπου σχετικά με την ανάκτηση ενός ιπτάμενου δίσκου στον υπεύθυνο της Βάσης για την ενημέρωση του κοινού αξιωματικό Walter Haut.

an ufo

Oι μοναδικές εφημερίδες που δημοσίευσαν το αρχικό κείμενο όπου γίνεται αναφορά σε ιπτάμενο δίσκο, ήταν τα βραδυνά φύλλα από τις μεσοδυτικές πολιτείες και προς τα δυτικά, συμπεριλαμβανομένης και της Chicago Daily News, της Λος Άντζελες Herald Express, της San Francisco Examiner, και της Roswell Daily Record. Οι New York Times, η Washington Post, και η Chicago Tribune ήταν πρωινές εφημερίδες και ανέφεραν μόνο την ιστορία που δόθηκε στην συνέχεια για συγκάλυψη, το επόμενο πρωί.

Όταν ο ταγματάρχης Marcel επιστρέφει, τα απομεινάρια ενός μπαλονιού με ανακλαστήρα ραντάρ αντικαθιστούν τα πραγματικά συντρίμμια. Δίνεται μια συνέντευξη τύπου που πραγματοποιείται στο γραφείο του Στρατηγού Ramey. Στις φωτογραφίες φαίνεται ο στρατηγός Roger Ramey μαζί με τον αρχηγό του επιτελείου του συνταγματάρχη Thomas Dubose και τον ταγματάρχη Jesse Marcel με τα απομεινάρια από το μπαλόνι.

 Ο ταγματάρχης Marcel διατάσσεται να κρατήσει το στόμα του κλειστό και ο Στρατηγός Ramey κάνει μια δήλωση στους δημοσιογράφους υποστηρίζοντας ότι οι αξιωματικοί της Βάσης του Roswell είχαν απλώς κάνει λάθος και ότι το υλικό ήταν από ένα μετεωρολογικό μπαλόνι.

 Ο τύπος δέχεται αδιαμαρτύρητα αυτή την τροπή της ιστορίας. Το 1947, δύο μόλις χρόνια από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το κύρος του στρατού είναι τέτοιο που οποιαδήποτε ανακοίνωση προέρχεται από αυτόν δεν επιδέχεται καμιά αμφισβήτηση.

rosewell alien

Στην συνέχεια ο Ramey δίνει διαταγές να μεταφερθούν τα πραγματικά συντρίμμια στην Βάση Wright Field, στο Dayton του Ohio. O στρατός καθαρίζει την τοποθεσία με τα συντρίμμια στο ράντσο του Brazel και όλα τα υπόλοιπα συντρίμμια μεταφέρονται επίσης στην βάση Wright Field.

Ως ταξίαρχος εν αποστρατεία ο Thomas Dubose είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματικός του στρατού των ΗΠΑ που παραδέχτηκε λίγο πριν τον θάνατό του ότι έλαβαν διαταγές να οργανώσουν συγκάλυψη των πραγματικών περιστατικών και να παραπλανήσουν τον τύπο και το κοινό με την ιστορία για το μετεωρολογικό μπαλόνι.

Το δεύτερο δελτίο τύπου εκδόθηκε από το γραφείο του Στρατηγού Roger Ramey, διοικητή της όγδοης Πολεμικής Αεροπορίας στο Φορτ Γουόρθ, 400 μίλια από το σημείο της συντριβής. Ακύρωσε το πρώτο δελτίο τύπου και στην πραγματικότητα ισχυρίστηκε ότι ο συνταγματάρχης Blanchard και οι αξιωματικοί του στην 509η ομάδα βομβών στο Roswell έκαναν ένα απίστευτα ανόητο λάθος και πως προσδιόρισαν εσφαλμένα ένα μετεωρολογικό μπαλόνι ως συντρίμμια του ιπτάμενου δίσκου.

Κάποιο από αυτά τα δύο δελτία Τύπου έπρεπε να είναι αναληθές. Υπάρχουν πολλοί αξιόπιστοι στρατιωτικοί και απλοί πολίτες μάρτυρες που ενεπλάκησαν άμεσα, που βεβαιώνουν ότι η «συντριβή δίσκου” σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το συνταγματάρχη William Blanchard της 509ης ομάδας βομβών ήταν αλήθεια και ότι η μετέπειτα ιστορία για “μετεωρολογικό μπαλόνι” ήταν μια σκηνοθετημένη βιαστική συγκάλυψη. Όσοι γνώρισαν και δούλεψαν μαζί με τον William Blanchard λένε ότι ήταν αξιόπιστος, σταθερός χαρακτήρας, συγκροτημένος και μεθοδικός και όχι κάποιος που θα εξέθετε τον εαυτό του και την Πολεμική Αεροπορία.

Ποτέ δεν θα εξέδιδε ένα δελτίο τύπου για κάτι τόσο έξω από τα συνηθισμένα ,όσο η περίπτωση του Roswell, χωρίς να είναι σίγουρος ότι είναι ένα αληθινό γεγονός. Ο συνταξιούχος ταγματάρχης Jesse Marcel, αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών της 509ης ομάδα βομβών στο Roswell σε μια βιντεοσκοπημένη συνέντευξή του 1979 ανέφερε: «… δεν ήταν μετεωρολογικό μπαλόνι, ούτε αεροπλάνο, ή πύραυλος.”

Όσον αφορά τις εξωτικές ιδιότητες του υλικού, που περισυλλέχθηκε από τον δίσκο δήλωσε: “… αυτό το πράγμα δεν ζυγίζει τίποτα. Είναι τόσο λεπτό σαν το αλουμινόχαρτο σε ένα πακέτο τσιγάρα, αλλά δεν λυγίζει.” Είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος των προσόντων και της πείρας του Jesse Marcel να δηλώσει, εάν δεν είναι απόλυτα πεπεισμένος, ότι αυτό που βρέθηκε «δεν ήταν αυτής της γης.” Ακόμα και αν είχε κάνει αρχικά λάθος, θα το έβλεπε αργότερα. Κατά την επιστροφή στη βάση, σταμάτησε στο σπίτι του με μερικά κομμάτια από τα ασυνήθιστα συντρίμμια για να τα δείξει τη σύζυγό του και στον εντεκάχρονο γιο του.

Ένα κομμάτι είχε παράξενα ιερογλυφικά σύμβολα στην επιφάνειά του. Ο γιος του, ο Δρ Jesse Marcel, νεώτερος, εν ενεργεία γιατρός θυμάται το περιστατικό καλά και το εποβεβαιώνει.

Ο αείμνηστος Dubose ήταν συνταγματάρχης και επικεφαλής του  προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας στο Forth Worth του Τέξας, το 1947. Πριν από το θάνατό του το 1992 κατέθεσε ότι ο ίδιος είχε λάβει τηλεφώνημα από τον Στρατηγό McMullen , που του ζήτησε να επινοήσει μια «ιστορία κάλυψης” για να “ξεφορτωθούμε τον Τύπο.”

Ο Στρατηγός εν αποστρατεία, Arthur E. Exon ήταν αντισυνταγματάρχης τον Ιούλιο του 1947. Σε μια συνέντευξη του 1990, μίλησε για τις περίεργες ιδιότητες των υλικών που περισυνέλεξαν στο Ρόσγουελ και κατέληξε: «… η γενική συναίνεση ήταν ότι τα κομμάτια ήταν από το διάστημα». Ο Glenn Dennis νεαρός εργολάβος κηδειών συναντήθηκε με μια στρατιωτική νοσοκόμο , η οποία του περιέγραψε πώς είχε κληθεί να βοηθήσει δύο γιατρούς που έκαναν αυτοψία σε πολύ μικρά μη ανθρώπινα σώματα. Περιέγραψε τη φοβερή μυρωδιά, το γεγονός ότι ένα σώμα ήταν σε καλή κατάσταση και τα άλλα παραμορφωμένα και τις διαφορές τους με την ανθρώπινη ανατομία. Λίγες μέρες αργότερα την μετέθεσαν στην Αγγλία.

roswell paper

Κάποιοι μάρτυρες απειλήθηκαν ή δέχθηκαν εκφοβισμό. Σύμφωνα με τα μέλη της οικογένειας του σερίφη Wilcox, του είχαν πει από το στρατό, παρουσία της συζύγου του, ότι αυτός και όλη η οικογένειά του θα σκοτωθεί αν μιλούσε ποτέ για το τι είχε δει.

Ο αγρότης που ανακάλυψε αρχικά τα συντρίμμια, Mac Brazel, είχε απομονωθεί από το στρατό για σχεδόν μια εβδομάδα και υποχρεώθηκε να ορκιστεί μυστικότητα. Ποτέ δεν ξαναμίλησε για το περιστατικό, ούτε και στην οικογένειά του. Κατά την αναζήτηση εγγράφων σχετικά με το  Roswell οι ερευνητές έχουν επανειλημμένα επισημάνει κωλυσιεργία των αρμοδίων. Τα έγγραφα δεν υπάρχουν ή δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν για λόγους εθνικής ασφάλειας. Τα λίγα έγγραφα που έχουν κυκλοφορήσει είναι κενά περιεχομένου.

Παρά την έλλειψη προσοχής των μέσων μαζικής ενημέρωσης για το θέμα και αντίθετα προς αυτό που κάποιοι στην κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ήθελαν να πιστεύει ο κόσμος, το Roswell δεν είναι αποκύημα της φαντασίας κάποιου ή το προϊόν της σύγχρονης μυθολογίας. Περιλαμβάνει πραγματικούς ανθρώπους και ένα συμβάν. Ο άνθρωπος που εξέδωσε το δελτίο Τύπου που ανακοίνωωε το γεγονός, ο συνταγματάρχης William Blanchard, δεν ήταν κάποιος επιρρεπής σε λάθη, πολύ δε λιγότερο σε μνημειώδη λάθη.

Αξιόπιστοι μάρτυρες, μεταξύ των οποίων απόστρατοι στρατηγοί, έχουν κατέθεσε ότι το αρχικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τον Blanchard ήταν σωστό και ότι τα συντρίμμια του Roswell ήταν εξωγήινης προέλευσης. Εάν δεν συνέβη τίποτα, τότε γιατί η Αμερικάνικη κυβέρνηση δεν αποχαρακτηρίζει τα σχετικά έγγραφα; Ο αποχαρακτηρισμός θα ήταν μια απλή τυπική διαδικασία, καθώς δεν θα υπήρχε τίποτα για να αποκαλύψει κανείς.

Στα μέσα του καλοκαιριού του 2007 βγήκε στην επιφάνεια ένα εκπληκτικό νέο, ικανό να ανατρέψει και να ξαναζωντανέψει το μυστήριο του Roswell. Ο πλωτάρχης Walter Haut , το 1947 ήταν αξιωματικός δημοσίων σχέσεων στην βάση του Roswell και επίσης ήταν ο άνθρωπος που έδωσε στη δημοσιότητα τις πρωτότυπες διαδοχικές δηλώσεις τύπου που ακολούθησαν την πτώση του αντικειμένου, κάτω από τις οδηγίες του διοικητή της βάσης, συνταγματάρχη William Blanchard.

Ο Haut πέθανε, αλλά άφησε μία ένορκη κατάθεση με την εντολή να ανοιχθεί μόνο μετά το θάνατό του. Στα μέσα του καλοκαιριού (2007) το κείμενο ανακοινώθηκε και αποκαλύπτει ότι ο ισχυρισμός για το μετεωρολογικό μπαλόνι αποτελούσε μία ιστορία κάλυψης και πως το πραγματικό αντικείμενο ανακτήθηκε από τον στρατό και αποθηκεύτηκε σε ένα υπόστεγο. Ο Haut περιέγραψε πως δεν είδε μόνο το σκάφος, αλλά και εξωγήινα σώματα. Και δεν αποτελεί τον μοναδικό μάρτυρα του Roswell που αναφέρεται σε σώματα εξωγήινων.

Στην αρχή του άρθρου εμφανίζεται η φερόμενη ως αυτοψία εξωγήινου που έγινε στο Rosewell. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φιλμ με το οποίο έχει γυριστεί είναι Kodak του 1947. Η γνησιότητα αμφισβητείται μόνο και μόνο γιατί εμφανίζεται ένα σπιράλ καλώδιο τηλεφώνου, που υποτίθεται ότι δεν υπήρχε εκείνη την εποχή. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το σπιράλ καλώδιο ήταν τεχνολογία που κατείχε ο στρατός , αλλά δεν είχε ακόμα βγει σε μαζική παραγωγή. Σύμφωνα με γενετιστές το πλάσμα έχει ανατομία που θα ταίριαζε σε πλανήτη με βαρύτητα μεγαλύτερη από αυτήν της γης.

 rema

Περισσότερα άρθρα

ΝΕΑ

Δημοφιλή