Ζωή στον Άρη;

Διαβάζονται

Ζωή στον Άρη;

 Δεν είναι μυστικό ότι στον Άρη υπάρχει πολύ μεθάνιο. Επίσης δεν είναι μυστικό ,ότι το μεθάνιο συνήθως το δημιουργούν οι ζωντανοί οργανισμοί, και για να το πούμε πιο απλά, κυρίως τα… στομάχια των ζώων και γενικά οι ζωντανοί οργανισμοί.

Κάποιοι επιστήμονες έλεγαν ότι το μεθάνιο στην ατμόσφαιρα του Άρη προέρχεται από προσκρούσεις μετεωριτών, αλλά το επιχείρημα ήταν τόσο παράλογο, που άλλοι επιστήμονες απέδειξαν ότι δεν στέκει.  Το μεθάνιο στον Άρη εντοπίστηκε το 2004. Το θέμα όμως είναι, ότι το μεθάνιο έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής στην αρειανή ατμόσφαιρα, άρα με κάποια διαδικασία παράγονται εκατοντάδες τόνοι κάθε χρόνο, για να παραμένει συνεχώς σε υψηλά επίπεδα.

Μπορεί να παράγεται από ηφαίστεια ή ζωντανούς οργανισμούς που επιβιώνουν κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη. Ηφαίστεια όμως στον Άρη δεν υπάρχουν. Οι φωτογραφίες από την επιφάνεια του Άρη παρουσιάζουν ξερές λίμνες και ποτάμια, ή και θάλασσες. Πολύ συχνά όμως εμφανίζουν ανεξήγητα φαινόμενα, όπως γυάλινες σήραγγες, θάμνους, δέντρα και άλλα, που εξηγούνται ως παρειδωλίες, οφθαλμαπάτες, ή παιχνιδίσματα του διοξειδίου του άνθρακα.

Ας μην ξεχνάμε επίσης τις νερογλυφιές στις πλαγιές βουνών και λόφων, όπου έχει φωτογραφηθεί τρεχούμενο νερό, αλλά και τις τόσες παράξενες φωτογραφίες, που καταφθάνουν τα τελευταία χρόνια από τον Άρη. Πυραμίδες, βράχοι με αφύσικα σχήματα, μεταλλικά σφαιρίδια, κρανία, σκελετοί, περίεργοι σχηματισμοί στο έδαφος, φώτα, ιπτάμενα φώτα, αντικείμενα που μοιάζουν με ζώα κλπ.

Η ατμόσφαιρα του πλανήτη είναι πια πολύ αραιή για να φιλοξενεί ζωή κατά τα γνωστά σε εμάς πρότυπα.  Διαθέτει όμως άφθονο νερό υπογείως και προφανώς συνθήκες που επιτρέπουν την ανάπτυξη ζωής, έστω και μικροβιακής.

Ποιος  θα μπορούσε να αποκλείσει την περίπτωση, ένας πολιτισμός να δημιουργήθηκε εξαρχής στο υπέδαφος, ή να μετοίκησε στο υπέδαφος, μετά από μια κοσμική καταστροφή; Μήπως τα περίεργα ανοίγματα που συχνά φωτογραφίζονται, οι οβελίσκοι, αλλά και οι τουνελοειδείς σχηματισμοί του εδάφους, αποτελούν τεχνητές κατασκευές, που καλύφθηκαν από χώμα με τα χρόνια; Μήπως κάτω από την επιφάνεια διασώθηκε ο πιθανολογούμενος αρχαίος πολιτισμός του Άρη , που άφησε πίσω του πυραμίδες και σκαλισμένα πρόσωπα;

Έχει γίνει πια σαφές πως μια αρχαιολογική αποστολή στον Άρη , θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον. Ας μην ξεχνάμε πως μόλις πριν 3 χρόνια φωτογραφήθηκε το λεγόμενο Στόουνχετζ του Άρη. Αν αληθεύει η επιστημονική υπόθεση, ότι ο Αρειανός πολιτισμός, αν υπήρξε, εξαφανίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια και αφού ακόμα υπάρχουν ορατά σημάδια του, σκεφτείτε τι θα έφερνε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Ίσως ακόμα αντί να ανακαλύψουμε την ιστορία ενός άλλου είδους, να ανακαλύπταμε την καταγωγή του ανθρώπου ενάντια στο μύθο περί καταγωγής από τη…μαϊμού. 

Όταν ο «Φόβος», το διαστημόπλοιο της Ρωσίας πλησίασε στον Άρη, απέστειλε μια φωτογραφία του πλανήτη, όπου φαίνεται να ρίχνει την σκιά του ένα τεράστιο δισκοειδές αντικείμενο, το οποίο προφανώς βρισκόταν ακριβώς πίσω από το γήινο σκάφος. Μετά από αυτό, το διαστημόπλοιο εξαφανίστηκε.  Χάθηκε για πάντα.

                                                              η σκιάfovos ex

mars face

το πρόσωπο πριν

Το αμερικάνικο διαστημόπλοιο που πήγε να φωτογραφίσει την περιοχή της Κυδωνείας του Άρη, όπου βρίσκεται το διάσημο γλυπτό πρόσωπο, παρουσίασε βλάβη στις κάμερες, ή τουλάχιστον έτσι μας είπαν.

Χρόνια μετά , ένα άλλο σκάφος φωτογράφισε το περίφημο πρόσωπο, αποδεικνύοντας ότι ήταν απλά ένας λόφος…, όμως είχε μεσολαβήσει  διάστημα πολλών ετών από την πρώτη φωτογράφηση και οι «συμπτώσεις» ήταν αρκετές για να εξάπτουν την φαντασία….

Η ΝΑΣΑ κάτι παραπάνω γνωρίζει απ’ όσα μας λέει, αλλά δεν μας τα αποκαλύπτει. Ποτέ βέβαια δεν έδωσε μια πειστική εξήγηση για τον λόγο που ξόδεψε 300 εκατομμύρια δολάρια, για να μεταδώσει την συναυλία της Μυθωδείας, από τις στήλες του Ολυμπίου Διός, απευθείας στον Άρη, τη νύχτα που ο Άρης βρισκόταν πάνω από τον Ναό του Δία.

Το όλο εγχείρημα ακούγεται υπερβολικά παράξενο. Στίχοι που εξυμνούν τον Δία, αναφορές στον Φόβο και τον Δείμο (δορυφόροι του Άρη) και όλα αυτά σε απευθείας μετάδοση στον Άρη, για ποιο λόγο; Γιατί να μεταδώσεις κάτι , κάπου όπου δεν υπάρχει κανείς; Για να το λάβει ποιός; Μετάδοση χωρίς αποδέκτη; Παρακλήσεις κατευθυνόμενες στον Άρη, άνευ λόγου, με κόστος 300.000.000 δολάρια, γιατί;

Με ένα πέπλο μυστηρίου να καλύπτει τα πάντα, κάποιοι αναζητάμε στα ψίχουλα της γνώσης που διαχέεται, να μάθουμε κάτι παραπάνω. Το γεγονός ότι έχουμε συνθετική φαντασία δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε κριτική σκέψη. Έχουμε όμως ανοιχτά μυαλά, όχι για να πιστεύουμε, αλλά για να αποδεχόμαστε τις πιθανότητες και να είμαστε υποψιασμένοι. Άλλωστε όπως μας έμαθαν ο πράκτορας Μώντλερ και η Σκάλλυ (The X Files) , η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω…

Περισσότερα άρθρα

ΝΕΑ

Δημοφιλή