Άρης Κυδωνία: Ένας πυρηνικός όλεθρος

Διαβάζονται

Στο ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Φυσικής στο Ιλινόις το 2015, ο φυσικός πλάσματος Δρ John Brandenburg παρουσίασε τη θεωρία του, σύμφωνα με την οποία ένας πανάρχαιος πολιτισμός στον Άρη καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρηνική επίθεση, η οποία έγινε από μια άλλη θανάσιμα εχθρική εξωγήινη φυλή.

Οι αρχαίοι Αρειανοί, αποκαλούμενοι και Κυδωνιανοί – Cydonians, από την περιοχή Κυδωνία του Άρη, όπου έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα ίχνη αρχαίου κατεστραμμένου πολιτισμού (πυραμίδες, πρόσωπο, ίσως και μια πόλη), φαίνεται πως δέχθηκαν μια μοιραία επίθεση, της οποίας τα αποδεικτικά στοιχεία είναι ακόμα ορατά.

Σύμφωνα με τον καθηγητή το κόκκινο χρώμα στον Άρη ίσως να οφείλεται σε μια μεγαλειώδη και απόλυτα καταστροφική θερμοπυρηνική έκρηξη. Εξάλλου ο Άρης καλύπτεται από ένα λεπτό στρώμα ραδιενεργών ουσιών,(ουρανίου, θορίου, ραδιενεργού καλίου) στοιχείο ενδεικτικό μιας πυρηνικής έκρηξης. Τα πυρηνικά ισότοπα στην ατμόσφαιρα του Άρη μοιάζουν με δοκιμές από βόμβα υδρογόνου.
Αυτό κάνει τον εν λόγω επιστήμονα να πιστεύει ότι πράγματι δεν υπάρχει άλλη εξήγηση από αυτήν της πυρηνικής λαίλαπας από μια αγνώστου προελεύσεως εξω-αρειανή επίθεση, από άλλα νοήμονα όντα.

Ο Δρ John Brandenburg θεωρεί ότι ο Άρης ήταν κάποτε σαν τη Γη και ότι ο πολιτισμός που είχε αναπτυχθεί πάνω σε αυτόν θύμιζε σαν εξέλιξη τον πολιτισμό των αρχαίων Αιγυπτίων. Στο συμπέρασμα αυτό έφτασε μελετώντας τις δομές που έχουν εντοπιστεί στην επιφάνεια του πλανήτη και ιδιαίτερα στην περιοχή της Κυδωνίας.Το γνωστό «πρόσωπο του Άρη» πιστεύει ότι είναι ένα τεχνούργημα – δημιούργημα μιας αρχαίας φυλής.

Περαιτέρω οι πυρηνικές εκρήξεις που αφάνισαν τη ζωή και τον πολιτισμό στον Άρη δεν ήταν μια , αλλά δυο. Η μια έγινε στην Κυδωνία και μια δεύτερη στην Γαλαξίας-Χάος. Καθώς διεθνή ερευνητικά κέντρα εντόπισαν υψηλή συγκέντρωση Xenon-129 στην ατμόσφαιρα του Άρη, ενώ ουράνιο και θόριο, εντοπίστηκαν στην επιφάνεια του πλανήτη, από το Mars Odyssey της NASA, η θεωρία του Δρ John Brandenburg μοιάζει να έχει σοβαρή βάση. Κάποια ένσταση θα ήθελα να διατυπώσω περί του επιπέδου του ενδεχομένως υπάρξαντος αρειανού πολιτισμού.

Αν και τα τεχνουργήματα που ανακαλύπτονται συμφωνούν με την άποψη του καθηγητή (πυραμίδες, αγάλματα, ιερογλυφικά), θεωρώ ότι είναι μάλλον παρακινδυνευμένο να εξάγουμε συμπεράσματα από λίγα και μόνο στοιχεία, τα οποία έχουμε παρατηρήσει από μεγάλη απόσταση, εκτός και αν ο καθηγητής έχει κάποια πληροφόρηση μέσα από τη Νάσα, που εμείς δεν γνωρίζουμε.

Ο Μπράντενμπουργκ πιστεύει ότι πρέπει να πάμε στον Άρη και να προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τι συνέβη και από ποιους δέχθηκε επίθεση και να λάβουμε υπόψη μας το ενδεχόμενο ότι έτσι θα μπορούσαμε έτσι να προφυλαχθούμε και εμείς από μια πιθανή (απίθανη) επίθεση των καταστροφέων του Άρη. Από την άλλη, μπορεί να ανακαλύπταμε ότι οι Αρειανοί αυτοκαταστράφηκαν και έτσι να παίρναμε ένα καλό μάθημα.

Ωστόσο, άλλοι επιστήμονες σημειώνουν ότι η εμφάνιση των στοιχείων, που θυμίζουν απομεινάρια πυρηνικών εκρήξεων, είναι κάτι συνηθισμένο και δεν αποτελεί απόδειξη πυρηνικού πολέμου.

Περισσότερα άρθρα

ΝΕΑ

Δημοφιλή