Επιστήμονας της NASA αποκάλυψε ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή

Διαβάζονται

   Επιστήμονας της NASA αποκάλυψε ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή

Δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν – και οι εξωγήινες μορφές ζωής μπορεί να έχουν πολύ περισσότερα κοινά με τη ζωή στη Γη από ό, τι νομίζαμε.
Αυτό είναι το εκπληκτικό συμπέρασμα ενός σπουδαίου επιστήμονα της NASA, του Δρ Richard B. Hoover.
Ο Χούβερ ήταν αστροβιολόγος στο Marshall Space Flight Center της NASA και επί δέκα τουλάχιστον χρόνια ταξίδευε σε απομακρυσμένες περιοχές στην Ανταρκτική, τη Σιβηρία και την Αλάσκα, μεταξύ άλλων, με σκοπό τη συλλογή και μελέτη μετεωριτών.Τα αποτελέσματα των ερευνών του δημοσιεύθηκαν τον Μάρτιο του 2011 στο αμερικάνικο περιοδικό Κοσμολογίας «Journal of Cosmology», αλλά παρουσιάστηκαν και στο FoxNews.
 Ο Hoover περιγράφει τα τελευταία ευρήματα στη μελέτη του, για μια εξαιρετικά σπάνια κατηγορία μετεωριτών, που ονομάζονται CI1 ανθρακούχοι χονδρίτες. Μόνο εννέα τέτοιοι μετεωρίτες έχουν βρεθεί στη Γη. Ο Hoover είναι πεπεισμένος ότι τα ευρήματά του αποκαλύπτουν απολιθώματα της βακτηριακής ζωής εντός των μετεωριτών. Πρόκειται για λείψανα ζωντανών οργανισμών, που προέρχονται από το σώμα των αστρικών σωμάτων από τα οποία αποκολλήθηκαν οι μετεωρίτες (κομήτες, φεγγάρια και άλλα αστρικά σώματα). Κατ’ επέκταση, τα ευρήματα δείχνουν ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν, δήλωσε.
«Εγώ το ερμηνεύω, ως ένδειξη, ότι η ζωή είναι ευρέως κατανεμημένη και δεν περιορίζεται αυστηρά στο πλανήτη Γη», δήλωσε ο Hoover στο FoxNews.com. “Αυτό το πεδίο της μελέτης είναι σχεδόν ανέγγιχτο – γιατί ειλικρινά, πάρα πολλοί επιστήμονες θα έλεγαν ότι αυτό είναι αδύνατο.”
Στα συμπεράσματα αυτά έφτασε με αυτό που ίδιος αποκαλεί «μια πολύ απλή διαδικασία». Ο Δρ Χούβερ έσπασε τους μετεωρίτες μέσα σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον πριν από την εξέταση τους με τα συνήθη εργαλεία του επιστήμονα: ένα μικροσκόπιο σάρωσης ηλεκτρονίων που του επέτρεψε να αναζητήσει στις επιφάνειες των πετρωμάτων αποδείξεις απολιθωμένων υπολειμμάτων.
Ανακάλυψε ότι τα απολιθωμένα λείψανα των ξένων μικροοργανισμών δεν είναι πάντα τόσο διαφορετικά από τα συνηθισμένα γήινα.
«Το ποιο συναρπαστικό είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις οι μικροοργανισμοί είναι αναγνωρίσιμοι και μπορούν να συνδεθούν πολύ στενά με τα γενικά είδη, που υπάρχουν στη γη”, δήλωσε ο Hoover στο FoxNews. Αλλά δεν είναι όλοι τους. “Υπάρχουν μερικοί που είναι απλά πολύ περίεργοι και δεν μοιάζουν με τίποτα που θα ήμουν σε θέση να προσδιορίσω και επίσης τους έχω δείξει σε πολλούς άλλους εμπειρογνώμονες που και αυτοί έχουν μείνει άναυδοι.”
Άλλοι επιστήμονες δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής είναι συγκλονιστικά.
Ωστόσο ο Δρ David Marais, αστροβιολόγος του Ames Research Center της NASA, δηλώνει πολύ επιφυλακτικός. Παρόμοιες έρευνες, δήλωσε, αφορούσαν σε αναληθή αποτελέσματα.
Παρόλα αυτά και μέχρι να επαληθευθεί η έρευνα του Χούβερ, τα ευρήματα θα πρέπει να θεωρούνται «πιθανή υπογραφή της ζωής είπε ο Marais και πρόσθεσε: « Οι επιστήμονες θα αναλάβουν τώρα την έρευνα στο επόμενο επίπεδο ελέγχου, η οποία περιλαμβάνει μια ανεξάρτητη επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων από ένα άλλο εργαστήριο, πριν τα ευρήματα να μπορούν να χαρακτηριστούν ως «μια επιβεβαιωμένη υπογραφή της ζωής.”
Ο Hoover από την πλευρά του δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τη διαδικασία. «Έχω μιλήσει με πολλούς επιστήμονες για αυτό και κανείς δεν ήταν σε θέση να το εξηγήσει,” είπε.
 Γράφοντας τα πιο πάνω και προσπαθώντας να συλλέξω πληροφορίες σχετικά με το τι απέγινε, αφού έχουν πια περάσει 2 χρόνια και περισσότερο από τη δημοσίευση των ερευνών του Χούβερ, τι ανακαλύπτω; Η καριέρα του στη Νάσα, που ξεκίνησε το 1966, έληξε το 2011! Ο πολυβραβευμένος αυτός επιστήμονας τιμωρήθηκε επειδή δημοσιοποίησε τις έρευνές του;
Δεν μιλάμε για έναν οποιονδήποτε επιστήμονα.
Το 2009 του είχε απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Τιμής από το SPIE, σε αναγνώριση του έργου του στην Αστροβιολογία, τις ακτίνες Χ και τα οπτικά EUV(κατασκεύασε τηλεσκόπιο ακτίνων Χ, κατάλληλο για φωτογράφηση του Ήλιου).
Κατέχει 11 ευρεσιτεχνίες των ΗΠΑ και το 1992 ανακηρύχθηκε από τη NASA Εφευρέτης της Χρονιάς. Πεδίο ερευνάς του ήταν κυρίως τα εξτρεμοφίλια, μικροοργανισμοί που ανακάλυψε σε ακραία περιβάλλοντα της γης, όπως η λίμνη Βόστοκ.
Έχει συγγράψει 33 τόμους και 250 άρθρα σχετικά με την αστροβιολογία, τα extremophiles, τα διάτομα, την ηλιακή φυσική, την οπτική ακτινων X /EUV και τους μετεωρίτες.
Τελικά ούτε επιβεβαίωση, ούτε διάψευση των ερευνών του Χούβερ υπάρχει. Οι φωτογραφίες όμως των μικροοργανισμών, πείθουν ότι εκεί έξω κάτι υπάρχει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο λαμπρός αυτός επιστήμονας γνώρισε μια τεράστια επίθεση από άλλους επιστήμονες, που του αμφισβήτησαν ακόμα και την ιδιότητά του «αστροβιολόγου», την επιστημονική του κατάρτιση, έως και τα πτυχία του. Ξαφνικά, ο από το 1966 επιστήμονας της Νάσα κατασπαράχθηκε, από το ίδιο το επιστημονικό ιερατείο.
Όμως, περιδιαβαίνοντας στο διαδίκτυο και διαβάζοντας τους λίβελους, δεν είδα πουθενά κάποια εμπεριστατωμένη διάψευση του Χούβερ. Τον έβρισαν,τον διέσυραν, είπαν ότι οι μετεωρίτες είχαν μολυνθεί στη γη, αλλά κανείς δεν αναφέρει ότι ερεύνησε τους μετεωρίτες και τα αποτελέσματα των ερευνών!
Περισσότερα σχετικά με τον δόκτορα Χούβερ εδώ: https://spie.org/x17397.xml και εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_B._Hoover

Περισσότερα άρθρα

ΝΕΑ

Δημοφιλή