Έντεκα πράγματα που έμαθα από την απιστία της συντρόφου μου

Άρθρο του ηθοποιού Garrett Paknis

Διαβάζονται

Έντεκα πράγματα που έμαθα από την απιστία της συντρόφου μου

Άρθρο του ηθοποιού Garrett Paknis

Έχοντας βιώσει την απιστία νωρίς στη ζωή μου, δικαιολογημένα εσωτερίκευσα αισθήματα απόρριψης. Ως αποτέλεσμα, εγώ ο ίδιος αποκόπηκα από τη δική μου αλήθεια, αυτή που μου έλεγε ότι ήμουν άξιος, ικανός και σημαντικός.

Το περιστατικό της απιστίας ήταν σαν να δόθηκε το έναυσμα να ενεργοποιηθεί το απύθμενο πηγάδι της ανασφάλειας και των αισθημάτων ανεπάρκειας που με χώριζαν από όλα εκείνα που ένιωθα πάντα ότι ήταν η αληθινή, ξέγνοιαστη και χαρούμενη φύση μου.

Πρόσφατα κατάφερα να κοιτάξω πίσω και να κατανοήσω τα μαθήματα που πήρα και που όλοι μπορούμε να πάρουμε ως αντίδραση στην προδοσία. Παρακάτω σας δίνω 11 συμβουλές που ελπίζω ότι θα σας αγγίξουν και θα συνειδητοποιήσετε ότι η αλήθεια σας είναι πάντα δική σας, ανεξαρτήτως από το τι λέει ή κάνει κάποιος άλλος.

 1. Μην παίρνετε ποτέ τίποτα προσωπικά (ακόμη κι όταν είναι)

Οι άνθρωποι απατούν για πολλούς λόγους και δεν έχει να κάνει με εσάς ή τα προσόντα που νομίζετε ότι ίσως σας λείπουν. Όσοι απατούν και γενικώς οι ψεύτες συχνά χάνονται στο δικό τους βασίλειο του πόνου και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε αυτό. Δεν έχει να κάνει με μας. Το πρόβλημα είναι δικό τους.

 1. Η μικροπρέπεια συμβαδίζει με τη μικροπρέπεια (και η αγάπη με την αγάπη)

Πώς μπορεί κάποιος να μας φερθεί με τον σεβασμό και την ειλικρίνεια που μας αξίζει, όταν δεν μπορεί καν να κοιταχτεί με ειλικρίνεια στον καθρέφτη; Η απιστία μπορεί να είναι ευλογία, γιατί μας παρακινεί να επιδιώξουμε μια σχέση που μας αξίζει, όχι μια που ενισχύει τις ανασφάλειές μας.

 1. Η προσωπική μας αξία δεν μπορεί να μειωθεί

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να έχουμε στη ζωή μας είναι η κατανόηση της προσωπικής μας αξίας. Η ατομική μας αξία είναι κάτι που πάντα θα πρέπει να επανέρχεται στις δύσκολες εποχές αλλά και στις εποχές με επιτυχίες! Να σέβεστε πάντα τον εαυτό σας πρώτα απ’ όλα. Ο αυτοσεβασμός είναι τα πάντα, αλλά αποτελεί επίσης κι ένα τεράστιο δώρο.

 1. Η ειλικρίνεια αποτελεί πραγματικά την καλύτερη στάση ζωής

Αυτό το κλισέ είναι ισχυρό. Η αλήθεια έχει την εξουσία να μας οδηγήσει στην ευτυχία και τη δύναμη.

 1. Δώστε προτεραιότητα στις προφυλάξεις

Η σύντροφός μου είχε σεξουαλικές επαφές με άλλους άντρες χωρίς προφυλάξεις, και ενώ είμαι ευγνώμων που αυτό δεν είχε καμία συνέπεια στην υγεία μου, η ανακάλυψη μου προκάλεσε ένα αρκετά βαθύ τραύμα που με ανάγκασε να αποφεύγω διάφορα θέματα που αφορούσαν την προσωπική μου ζωή. Απέφευγα ακόμα και να κάνω εξετάσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα αργότερα, γεγονός που αποτέλεσε έναν από τους πολλούς λόγους που τα προβλήματά μου με τον εθισμό άρχισαν να ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο. Το μήνυμα εδώ είναι απλό: να γνωρίζετε την κατάσταση της υγείας σας, να κάνετε εξετάσεις και να συζητάτε ανοιχτά το θέμα της προστασίας με τον/τη σύντροφό σας.

apisti erastis

 1. Δεν πρέπει να αποφεύγετε τίποτα

Όταν κάτι σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα, μην ντραπείτε να αναζητήσετε την αιτία που σας προκαλεί τη δυσφορία. Προσωπικά άφησα τα συναισθήματά μου να μπλεχτούν στον ιστό της άρνησης και της αυταπάτης. Όταν κοιτάζω πίσω, βλέπω πώς θα μπορούσα να έχω κάνει χώρο στον εαυτό μου για να αναρωτηθώ σχετικά με το τι ήθελα και το πώς ένιωθα με όσα συνέβαιναν εκείνη την εποχή.

 1. Μάθετε να συγχωρείτε

Συγχωρήστε, ακόμα κι όταν δεν πιστεύετε ότι κάποιος που σας έβλαψε το «αξίζει». Όταν κρατάμε κακία, στο τέλος πληγώνουμε μόνο τον εαυτό μας.

 1. Να δέχεστε πάντα τη συγγνώμη του άλλου

Για πολύ καιρό, ένιωθα λες και τα πάντα οφείλονταν σε δικό μου λάθος και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί οι άλλοι άνθρωποι ζητούσαν συγγνώμη από εμένα. Αυτό συνέβαινε εξαιτίας των δικών μου, υποσυνείδητων μερικές φορές, αισθημάτων ανεπάρκειας. Όταν επανήλθα στην πραγματικότητα και κατάλαβα ότι άξιζα μια συγγνώμη, άφησα τον απαιτούμενο χώρο προκειμένου το θέμα να κλείσει.

 1. Τα πράγματα καταρρέουν προκειμένου να δημιουργηθούν καινούρια

Αυτή τη στιγμή δεν θα έγραφα αυτό το άρθρο, αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη εμπειρία στη ζωή μου. Ήταν μία από τις πολλές περιπτώσεις που τελείωσαν.

 1. Η πιο σημαντική σχέση στη ζωή σας δεν είναι αυτή που νομίζετε

Κανείς δεν θα μας κάνει ποτέ να νιώθουμε ολοκληρωμένοι. Ο μόνος τρόπος για να αισθάνεστε πλήρεις, είναι να εκτιμάτε τον εαυτό σας. Φυσικά, μπορείτε να ψάξετε να βρείτε μια ουσιαστική σχέση. Αλλά αυτό συμβαίνει μόνο όταν οι δύο άνθρωποι που είναι μαζί ήδη γνωρίζουν, εκτιμούν και αγαπούν τον εαυτό τους. Η ένωσή τους είναι χτισμένη στα θεμέλια της δύναμης κι όχι της αλληλεξάρτησης.

 1. Ο πόνος μπορεί στο τέλος να μας κάνει πραγματικά πιο ευτυχισμένους

Η δύναμη είναι μια μορφή προσαρμοστικότητας και την κερδίζουμε όταν υπομένουμε τον πόνο. Τι θα συνέβαινε άραγε αν αφήναμε κάθε λάθος που έχουμε κάνει να φωτίσει όλα τα σωστά που υπάρχουν στη ζωή μας; Αντί να ασφυκτιούμε κάτω από τον ζυγό της ήττας, της εξαπάτησης και του φόβου, ας εκτιμήσουμε τους αγώνες μας κι ας τους αφήσουμε να μας καθοδηγήσουν σε μεγαλύτερες εσωτερικές ανακαλύψεις.

Όταν βιώνουμε τις πιο σκοτεινές στιγμές μας, επιτρέπουμε στον εαυτό μας να ιαθεί μέσα από όλα εκείνα που δεν ήταν τελικά σημαντικά για μας. Στις σχέσεις, συχνά παραμελούμε τη δική μας ταυτότητα καθώς γινόμαστε «ένα» με το άλλο πρόσωπο. Είναι εύκολο να παρασυρθούμε από την ανάγκη μας για επιβεβαίωση από ένα άλλο άτομο και να ξεχάσουμε ότι, στο τέλος της ημέρας, είμαστε ένα μόνο πρόσωπο που χρειάζεται να καλύψει τις ανάγκες του.

Πολλοί από εμάς θέλουμε να αφιερώσουμε ολόκληρη την ύπαρξή μας στο άτομο που αγαπάμε, αλλά ξέρω καλά πως μια τέτοιου είδους ύπαρξη μπορεί να συντριβεί. Εφ’ όσον έχουμε μια σταθερή βάση σε αυτό που είμαστε, θα είμαστε πάντα σε θέση να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε θύελλα. Το αίσθημα της ασφάλειας δεν προέρχεται αναγκαστικά μέσα από την αγκαλιά ενός εραστή, αλλά όταν καταφέρνουμε να στεκόμαστε στα δικά μας πόδια.

πηγή https://rotasapantaw.wordpress.com/category/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%83%cf%85%ce%b6%cf%85%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/

Περισσότερα άρθρα

ΝΕΑ

Δημοφιλή