Αλκυόνη Παπαδάκη Ρίξε φως στο πρόσωπό σου

Διαβάζονται

Αλκυόνη Παπαδάκη Ρίξε φως στο πρόσωπό σου

Η ζωή είναι όμορφη, μόνο όταν τη ζεις. Όταν κυλιέσαι μαζί της. Πότε σε λασπούρες και πότε σε ροδοπέταλα

Μην αφήνεις ποτέ σου το σήμερα να μαραίνεται. Μην αφήνεις τη ζωή να χάνεται σαν την άμμο μέσα από τα δάχτυλα σου. Ζήσε. Κατάλαβες; Το σήμερα είναι δικό σου, φίλε. Αγάπησέ το.

Δίνε το χέρι σου στον άλλο χωρίς να κρίνεις. Κάνε του λίγο χώρο μέσα σου να ξαποστάσει. Να πιει μια γουλιά νερό. Σ’ αυτό τον κόσμο, όλοι έχουμε μερίδιο σε όλα. Μερίδιο στη χαρά, στα λάθη, στην απόγνωση. Κι εσύ, θα  ‘ρθουν φορές που θα τα κάνεις θάλασσα στη ζωή σου. Ε! Δε θα σημάνει ποτέ γι’ αυτό το τέλος του κόσμου! Δε βγαίνει με συνταγές η ζωή.

Στοιχίζει ακριβά η πείρα. Στοιχίζει πανάκριβα η σοφία της ψυχής. Γιατί η σοφία του μυαλού είναι άλλο πράγμα. Την αποκτά κανείς με τη γνώση. Τούτη δω που σου λέω, η σοφία της ψυχής, αποκτιέται μόνο με πόνο.

Κάποτε πίστεψα κι εγώ όπως και πολλοί άλλοι, πως θα ‘φτιαχνα από την αρχή τον κόσμο. Τα ‘δωσα όλα. Δεν έγινε τίποτα. Ο κόσμος στο χειρότερο πάει. Και ξέρεις ποιο είναι το παράξενο; Δεν αισθάνομαι χαμένος. Προσωπική υπόθεση, φίλε, η δικαίωση. Καθένας χαράσσει με το σουγιαδάκι του ένα σήμα στο δέντρο της ζωής.

Η ζωή είναι όμορφη, μόνο όταν τη ζεις. Όταν κυλιέσαι μαζί της. Πότε σε λασπούρες και πότε σε ροδοπέταλα. Κράτα τις αναμνήσεις σου και προχώρα. Μια περιπλάνηση είναι το διάβα μας σ’ αυτό το κόσμο. Μια περιπλάνηση, ανάμεσα ουρανού και γης.

Απλά είναι τα όμορφα και τα αληθινά πράγματα. Μόνο που δεν είναι τόσο εύκολο να το καταλάβουν όλοι………..(από το βιβλίο  “Το χρώμα του φεγγαριού)

Έχει ο καιρός γυρίσματα, πράγματι. Μερικοί ρίχνουν δολώματα και τα περιμένουν. Σ’ αυτούς ανήκουν τα γυρίσματα. Στους άλλους απομένει μόνο ο καιρός.

Ξέρεις, κοιτάμε τον κόσμο γύρω μας, αντιλαμβανόμαστε την ομορφιά του, τη θαυμάζουμε, αλλά κάποιος πρέπει να τρυπήσει την ψυχή μας, για να μπει μέσα και να τη νιώσουμε. Να την κάνουμε δική μας. Πιστεύω απόλυτα πως δεν μπορείς να φτάσεις στο Θεό αρνούμενος τη δημιουργία του. Γι’ αυτό δε θεωρώ αμαρτία παρά μόνο ότι ξεκινά από τη χυδαιότητα.

Πάψε να κρύβεσαι πίσω από μια μισάνοιχτη πόρτα. Ρίξε φως στο πρόσωπό σου. Πες: αυτός είμαι και μ’ αρέσει έτσι όπως είμαι ! Μη σε τρομάζει το λάθος σου. Πιάσ’ το. Αγάπησέ το. Το μόνο θαύμα είναι η αγάπη. Αυτή θα σ’ οδηγήσει, φτάνει να την εμπιστευτείς. Μην τη διαβάλλεις. Άσε την ελεύθερη. Ξέρει πάντα τι κάνει η αγάπη……(από το βιβλίο “Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα”).

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Περισσότερα άρθρα

ΝΕΑ

Δημοφιλή